Waarom begin je een hondenuitlaatservice?

Ik heb natuurlijk zelf een hond en heb ook wel eens problemen gehad met de hond uitlaten omdat ik moest werken of bijvoorbeeld ziek was. Je wilt graag dat je hond dan toch wordt uitgelaten door iemand die lief is voor de hond, er verantwoord mee omgaat en die afspraken na komt. Deze persoon is niet altijd makkelijk te vinden.

Na ruim 22 jaar werkzaam geweest te zijn in een zwembad kreeg ik er steeds meer behoefte aan om iets anders te gaan doen. Na een zoektocht van wat ik dan zou willen kwam ik op het idee om zelf een hondenuitlaatservice te gaan beginnen. Met in mijn achterhoofd wat ik zelf zou willen als mijn hond met een uitlaatservice mee zou gaan ben ik van start gegaan.

Omdat er in principe geen opleiding voor nodig is ontstaan er veel hondenuitlaatservices in Nederland. Dit is jammer want hierdoor wordt niet altijd kwaliteit en veiligheid geleverd.

Om aan een stukje kwaliteit te voldoen ben ik de opleiding voor hondenuitlaatservice bij Martin Gaus gaan volgen. Hier leer je onder andere over de volgende onderwerpen; roedelgedrag, rassenkennis, dieren EHBO en hoe leidt je een veilige HUS. Ik heb deze opleiding met succes afgerond en wil in de toekomst nog verschillende opleidingen/workshops gaan volgen om u nog beter van dienst te zijn.


23 april 2016 opleiding hondenuitlaatservice bij Martin Gaus
11 juni  2016 HUS plus communicatie

25 juni 2016 workshop "hufterproof"
02 oktober 2016 lezing BAT-training