Werkwijze

Voordat uw hond mee gaat met de uitlaatservice kom ik bij u thuis voor een intake gesprek. Tijdens het intake gesprek maak ik kennis met uzelf en uw hond en bespreken we samen wat belangrijk is voor uw hond. Tenslotte kent u zelf uw hond het beste.

Ik kijk tijdens de eerste wandeling of de hond in de groep past en probeer dan een paar foto's en een filmpje te maken zodat u kan zien hoe de hond het tijdens de wandeling doet. Na deze wandeling kunt u beslissen of u definitief gebruik gaat maken van mijn diensten. 


GROEPSWANDELINGEN

De hond wordt bij u thuis opgehaald in de speciaal hiervoor ingerichte bus.
Als alle honden opgehaald zijn rijden we naar een losloopgebied. Hier kunnen de honden zich gedurende 1 uur lekker uitleven. 
De groep is niet groter dan maximaal 8 honden.

De eerste keren dat uw hond  meegaat in de groep zal hij/zij altijd aan de lange lijn meelopen. 

De wandelingen zijn op alle ochtenden van ongeveer 09.30-10.30 uur en op woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30-14.30 uur. Afhankelijk van de te rijden route zal uw hond ongeveer 2-3 uur van huis weg zijn.
Indien er genoeg vraag naar is zal er ook op de overige middagen een middagronde bij komen.


PUPPYWANDELINGEN

Puppy's groeien razend snel, zijn speels, ondernemend, kunnen door blijven gaan en weten nog niet wanneer ze moeten stoppen. Voor hun ontwikkeling is het erg belangrijk dat ze maximaal 5 minuten, per levensmaand dat ze oud zijn, mogen wandelen. Dit zou betekenen dat een pup pas vanaf 1 jaar verantwoord mee kan met een uitlaatservice.

Doordat ik gebruik maakt van een 'puppybuggy' kunnen pups al vanaf 4 maanden mee op pad! Ze gaan mee in de reguliere wandeling om te spelen en te ontdekken maar vooral ook te socialiseren met de andere honden. Om overbelasting te voorkomen gaan ze op tijd in de puppybuggy. 


HERKENBAARHEID 

Voor de herkenbaarheid krijgen alle honden een blauwe halsband om met een penning waarop de naam en het telefoonnummer van de uitlaatservice staan. In de bus zijn genoeg halsbanden aanwezig in verschillende maten. 
Tevens krijgt uw hond een GPS-tracker om tijdens het wandelen. Als uw hond tijdens de wandeling bijvoorbeeld ergens van schrikt en weg loopt weet ik hem altijd te traceren.


THUIS BRENGEN

Omdat het in Nederland helaas niet altijd mooi weer is kan uw hond tijdens het wandelen nat regenen. Sommige honden houden ook enorm van water en kunnen daar misschien in gespeeld hebben. Ik vraag u dan ook om een (hand)doek neer te leggen zodat ik de hond handdoek droog bij u terug kan brengen.

PRIVÉ/AVOND/WEEKEND WANDELINGEN 

De privé wandeling houdt in dat ik uw hond thuis ophaal om in de nabije omgeving maximaal 30 minuten te lopen. Indien u een langere wandeling wilt kunnen wij dit bespreken. 

Deze wandelingen zijn vooral geschikt voor bijvoorbeeld oudere honden die niet zo goed meer mee komen met de groepswandelingen of honden die wat minder sociaal zijn. 
Maar natuurlijk ook voor honden waarvan de baasjes wel eens een  avond/nachtdienst hebben of een feestje.

De wandeltijd en de wandelomgeving zijn in overleg. De tijden van de privé/avond/weekend wandelingen kunnen dus verschillen en worden altijd in overleg afgesproken.